Marketing in een privacy-first wereld

De privacy-first wereld betekent dat het belangrijk is dat jij als bedrijf eigenaar bent van jouw marketinggegevens, nu meer dan ooit.

30/12/2022
Marketing in een privacy-first wereld

Met privacywetten als GDPR in de EU en de California Consumer Privacy Act (CCPA) in Californië, samen met een sterkere focus op privacy in software-updates als iOS 14.5 en de nieuwe privacy sandbox op Android, is het marketinglandschap behoorlijk veranderd. En dit is iets wat zich de komende maanden en jaren zal blijven ontwikkelen.

Deze privacywetten en software-updates voorkomen grotendeels dat marketeers gegevens van derden kunnen gebruiken voor hun campagnes. Deze privacy-first wereld betekent dat het belangrijk is dat u als bedrijf eigenaar bent van uw marketinggegevens, nu meer dan ooit. Je wilt jouw klanten leren kennen, zodat je hen tijdig en met de juiste, relevante informatie kunt benaderen.

Een van de middelen om dit te realiseren is een goed gestructureerd CRM-systeem met schone gegevens. Door ervoor te zorgen dat u relevante en actuele gegevens over uw klanten hebt, kunt u hen op schaal benaderen als nooit tevoren. Het gebruik van een tool als HubSpot Marketing Hub maakt dit proces nog eenvoudiger door je alle tools die je nodig hebt op een plek te geven.

Als een zeer technologiegerichte HubSpot Marketing & Growth consultant is het creëren van de verbinding tussen technologie en klantervaring een van mijn belangrijkste specialiteiten.

Laten ons zeggen dat je de marketing manager bent van een luxe hotel. Je informeert naar een speciale gelegenheid voor het bezoek van je gasten en vraagt naar hun interesse, zodat je hen persoonlijke aanbevelingen kan geven. Door deze gegevens te registreren in uw CRM-systeem kunt u vervolgens op basis van deze informatie automatische e-mails naar uw gasten sturen. Bijvoorbeeld een paar dagen voor aankomst van uw gasten.

En in plaats van deze handmatig te doorlopen, kan je het gewoon één keer instellen om het vervolgens op schaal te gebruiken. En de flow bijwerken wanneer het nodig is.

Deze informatie kan vervolgens ook worden gebruikt om in de toekomst relevante marketing e-mails te sturen. Stel dat jullie gasten hebben verteld dat ze van kunst houden. De volgende keer dat er in de buurt van jullie hotel nieuwe kunstexposities zijn, kan je hierover een e-mail sturen naar alle gasten die specifiek in kunst geïnteresseerd zijn. Zo kan je hen inspireren tot een volgend bezoek aan jullie hotel, terwijl je een zeer persoonlijke ervaring opbouwt. De gepersonaliseerde ervaring die mensen tegenwoordig zijn gaan verwachten, zelfs in een privacy-eerste wereld.

Wil je meer weten over wat er mogelijk is? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.